Security - Firewall

Backup είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας που εξασφαλίζει ότι μία επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά σε περίπτωση που μία βλάβη ή ένας εξωτερικός παράγοντας προκαλέσει απώλεια δεδομένων. Το backup πραγματοποείται είτε τοπικά είτε στο Cloud και παρέχει τη δυνατότητα άμεσης επαναφοράς δεδομένων σε οποιοδήποτε σύστημα.

Με ποιον τρόπο κινδυνεύουν τα δεδοµένα των πελατών σου;
Τα δεδομένα δεν χάνονται μόνο αν κάποιος τα διαγράψει κατά λάθος αλλά και από αστοχίες υλικού (κυρίως σκληρών δίσκων), κακόβουλες επιθέσεις ή φυσικές καταστροφές. Το backup που γίνεται τοπικά σε κάποιο σκληρό δίσκο ή server δεν εξασφαλίζει την προστασία των αντιγράφων σε όλες τις περιπτώσεις καθιστώντας το Cloud την ιδανική επιλογή.

Ποιοι πελάτες χρειάζονται Cloud Backup;
Backup χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται σημαντικά δεδομένα (οικονομικά στοιχεία, προσωπικά δεδομένα, δεδομένα απόδοσης και βάσεις με πληροφορίες όπως documentation, εγχειρίδια κ.ά). Η απώλεια δεδομένων έχει μεγάλο κόστος που δεν υπολογίζεται μόνο σε χρήματα αλλά και σε εμπιστοσύνη καθώς μπορεί να κλονίσει ανεπανόρθωτα τη φήμη μία επιχείρησης

Το Firewall είναι μια συσκευή ασφαλείας — υλικό ή λογισμικό υπολογιστή — το οποίο λειτουργεί ως «τείχος προστασίας», που μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το δίκτυό σας φιλτράροντας την κυκλοφορία και εμποδίζοντας τους ξένους να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα ιδιωτικά δεδομένα του υπολογιστή σας.
Ένα Firewall, όχι μόνο μπλοκάρει την ανεπιθύμητη κυκλοφορία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή μόλυνσης του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό. Τα τείχη προστασίας μπορούν να παρέχουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας. Το κλειδί είναι να καθορίσετε πόση προστασία χρειάζεστε.
Τα παρακάτω θέματα μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε τι κάνουν τα τείχη προστασίας και να προσδιορίσετε το επίπεδο προστασίας που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας και τα δεδομένα σε αυτόν ασφαλή και ασφαλή.

Τι κάνει ένα Firewall;
Ένα Firewall λειτουργεί ως “φύλακας”. Παρακολουθεί τις προσπάθειες απόκτησης πρόσβασης στο λειτουργικό σας σύστημα και αποκλείει την ανεπιθύμητη κυκλοφορία ή τις μη αναγνωρισμένες πηγές.

Πώς το κάνει αυτό; Ένα Firewall λειτουργεί ως εμπόδιο ή φίλτρο μεταξύ του υπολογιστή σας και ενός άλλου δικτύου όπως το Διαδίκτυο. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ένα Firewall ως ελεγκτή κυκλοφορίας. Βοηθά στην προστασία του δικτύου και των πληροφοριών σας με τη διαχείριση της κυκλοφορίας του δικτύου σας.

Αυτό περιλαμβάνει τον αποκλεισμό της αυτόκλητης εισερχόμενης κίνησης δικτύου και την επικύρωση της πρόσβασης μέσω αξιολόγησης της κυκλοφορίας του δικτύου για οτιδήποτε κακόβουλο, όπως χάκερ και κακόβουλο λογισμικό.

Το λειτουργικό σας σύστημα και το λογισμικό ασφαλείας σας συνήθως συνοδεύονται από προεγκατεστημένο τείχος προστασίας. Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες. Επίσης, ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι διαμορφωμένες ώστε να εκτελούν αυτόματα ενημερώσεις.

Πώς λειτουργεί ένα Firewall;
Αρχικά, ένα σύστημα με τείχος προστασίας αναλύει την κυκλοφορία του δικτύου με βάση κανόνες. Ένα τείχος προστασίας επιτρέπει να περάσουν μόνο εκείνες οι εισερχόμενες συνδέσεις που έχει ρυθμιστεί να δέχεται. Αυτό το κάνει επιτρέποντας ή αποκλείοντας συγκεκριμένα πακέτα δεδομένων – μονάδες επικοινωνίας που στέλνονται μέσω ψηφιακών δικτύων – με βάση προκαθορισμένους κανόνες ασφαλείας.

Ένα Firewall λειτουργεί σαν τροχονόμος στο σημείο εισόδου ή στη θύρα του υπολογιστή σας. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε αξιόπιστες πηγές ή διευθύνσεις IP. Οι διευθύνσεις IP είναι σημαντικές επειδή προσδιορίζουν έναν υπολογιστή ή πηγή, όπως ακριβώς η ταχυδρομική σας διεύθυνση προσδιορίζει τον τόπο διαμονής σας.

Έχετε απορίες;
Επικοινωνήστε μαζί μας

Μετάβαση στο περιεχόμενο